Renske voor Re-job

Re-Job Re-JobBlogs&News, Re-Job Circle

 

Volgende keer weer meer over mijn sociale media ervaringen. Vandaag wat anders. Wat mij elke dag weer aangrijpt (serieus): vrouwen die in hetzelfde schuitje zitten als ik, en daar rustig blijven zitten. Zonder ook nog maar een roeispaan vast te pakken.

Ik heb het over (vaak) slimme vrouwen, waarvan de kinderen inmiddels de lagere schoolleeftijd hebben bereikt. Vrouwen, voor wie de boodschappen en de was bovenaan de to do list staan en waar het huis ALTIJD blinkend schoon is. Vrouwen, waarvan de mannen een bloeiende carrière hebben (inclusief gezellige reisjes, borrels en diners). Vrouwen die alles draaiende houden, altijd klaar zitten en voor iedereen zorgen.

Als je bovenstaand stukje hebt gelezen en denkt: ja dat ben ik. Heerlijk! Stop dan NU met lezen en geniet! Heb ik ook jarenlang gedaan. Met veel plezier. Nul spijt van.

MAARRRR als je merkt dat je een beetje begint te balen en je geen voldoening meer haalt uit de zoveelste strijk: DOE ER WAT AAN! Ga weer werken! Een oppas is echt zo gevonden. Als jij de stap niet zet, gebeurt er niets. En glijdt het leven zo aan je voorbij. Want, OMG, wat is het heerlijk om weer aan de slag te zijn. De kinderen zijn de allerliefsten, maar die zie je echt nog wel. En dat huis, de was, de boodschappen? Geen ramp als dat een keer niet 100% perfect geregeld is. Dan ligt er een keer wat stof. Shocking! Tja, dan zijn er een keer geen schone sokken. Won’t kill anyone!

Wie zich daar wel aan gaat storen? En dan komen we meteen bij de grootste drempel op de weg naar het werkende leven. Jij zelf? Nee. Je leeftijd, het gebrek aan werkervaring, het gebrek aan oppas? Nee. Het is….DE MAN.

Ik ga hier geen feministisch, anti-mannen pleidooi houden (ben dol op mannen). Maar de man is (in de meeste gevallen) not very amused als zijn (huis)vrouw weer gaat werken. Want alles verliep ZO soepel. Volle ijskast, schone kleren, en niet te vergeten: een fulltime (gratis) nanny voor de kinderen. En dan ineens… FLATS…weg. Grote paniek. ‘Maar die oppas, hoeveel gaat dat kosten dan?’, ‘Is toch niet nodig joh, gaat toch goed zo?’, ‘En de kinderen dan?’, ‘Dat wordt toch veel te veel, de kinderen en werk?’

Mannen moeten heel erg wennen. WENNEN!!!! Want gebeuren gaat het. Neem gewoon die stap. Uiteindelijk beter voor iedereen. Jij blij, hij blij, kinderen blij. Everybody happy…

Volg ook de dagelijkse disasters van Ella Ebeling op www.littledailydisasters.com

E-mail: renskekaldewaij@me.com