Renske voor Re-Job

Re-Job Re-JobBlogs&News

En we gaan verder met mijn re-job ervaringen en sociale media avonturen…
Even een kleine samenvatting van de afgelopen maanden. Een half jaar geleden besloot ik me weer op de arbeidsmarkt te storten. Na een paar jaar druk bezig te zijn geweest met kinderen, buitenland en andere interessante zaken, had ik wel weer zin in het werkende leven. Aangezien ik niet meteen werd overspoeld door schrijfopdrachten (shock horror), besloot ik zelf maar een website op te starten (LittleDailyDisasters.com). Kon ik daar mijn verhaaltjes kwijt.
Om ook daadwerkelijk lezers naar mijn site te krijgen, registreerde ik me bij LinkedIn én Facebook. Waarna ik als een gek duizenden vrienden maakte, met de bedoeling deze naar mijn (littledailydisasters) pagina te krijgen.
Een kleine tegenvaller: ik kreeg en krijg steeds minder vrouwelijke en steeds meer mannelijke vriendsschapsverzoeken. Niet echt mijn doelgroep… En waarom word ik gepord en krijg ik allerlei messengerverzoekjes (sommige erg vleiend, andere ronduit creepy…)?
Wat wel leuk is: dankzij mijn 2.000 nieuwe vrienden, heb ik mijn eerste Facebook kado gekregen! Met de vraag of ik er wat blogjes over wil schrijven op mijn persoonlijke pagina. En misschien een filmpje. Natuurlijk!
Ik houd van nieuwe dingen en al helemaal als ze GRATIS zijn. En misschien volgen die vrouwelijke vrienden (ook wel vriendinnen genoemd) dan vanzelf.
Vol spanning open ik de doos onder toeziend en filmend oog van vriendin M. Dit wordt mijn eerste vlog! Mijn zoon is nog nooit zo trots geweest.
Tadah…. het is een detox kuur van 9 dagen. Oeps. Negen dagen geen eten, dat gaat nog wel lukken. Maar negen dagen geen koffie. En geen ALCOHOL. Dat wordt zwaar…
Ik plaats de vlog. Enthousiaste reacties stromen binnen. Leuk hoor. Net als al die vrienden. Maar hoewel de paginalikes gestaag stijgen, schiet het nog niet echt op met het verkeer naar mijn Little Daily Disasters. Zo word ik natuurlijk nooit ontdekt als the next Helen Fielding (Jill Mansell of Sophie Kinsella). En die detox kuur is helemaal niet leuk. Ik krijg niets uit mijn handen zonder koffie en stik van de honger. Er moet een betere oplossing zijn om mijn site onder de mensen te krijgen.
Ik bel vriendin L. (mijn FB helpdesk).
Allereerst vult ze mijn relatiestatus in: verloofd. En verdomd, de vriendschapsverzoeken stoppen abrupt. Nou ja! Wat belachelijk! En ik maar denken dat al die mensen echt VRIENDEN wilde worden. We verwijderen alle creeps en vriendin L. legt me uit dat honderduizenden vrienden maken niet de enige weg is naar meer paginalikes (en dus meer verkeer naar mijn site). Er zijn andere manieren. Thank God (en vriendin L.).
Volg de dagelijkse disasters van Ella Ebeling op www.littledailydisasters.com
Contact: renskekaldewaij@me.com