Pauline Hoek

Drs. Pauline C. Hoek
Ik ben een talig wezen met een diploma Nederlandse taal- en letterkunde en een voorliefde voor sprookjes, mythen en sagen. Die verhalen hebben zoveel lagen: o.a. psychologisch, filosofisch en spiritueel. Die boeien mij altijd.
20 jaar werkte ik als zelfstandig communicatietrainer in het bedrijfsleven en voor de overheid. Trainingsbureaus huurden mij graag in. Want als zij mij vroegen voor een nieuw traject was mijn Pipiaanse antwoord: ‘Ik heb het nog nooit gedaan, dus ik denk wel dat ik het kan.’ En dat was dan ook zo. Vertrouwen, lef en leergierigheid waren mijn drijfveren. Tevreden klanten geven je vleugels.
Zo’n brede portefeuille heeft een nadeel: het verkoopt niet! De crisis heeft mij geholpen keuzes te maken, te focussen op de doelgroep, die het meest zit te wachten op wat ik kan. Ik kan empoweren! Vrouwen leren pitchen, onderhandelen, zichzelf profileren. En wie hebben daar nu het meest behoefte aan?
Daarom ben ik rector van De Assepoester Academie. Daar kun je de koningin in jezelf ontdekken. Ik ontdek zelf elke dag nieuwe edelstenen aan mijn kroon, word steeds zichtbaarder en groei in mijn nieuwe rol. Never a dull moment. Het leven is een groot spel. Met wie speel je het? Daar krijg ik ook steeds meer handigheid in.
Zo vind ik mijzelf elke dag opnieuw uit. Dat moet ook, want er gaat de komende jaren veel veranderen. Personal branding is daarbij onmisbaar. Waar sta je voor? Welk probleem los je op en voor wie? Dat moet je helder hebben. Dan kunnen anderen je helpen je doelgroep te bereiken.
Ik heb mijn werk gecombineerd met de opvoeding van twee dochters. Die twee meisjes zijn nu 16 en bijna 14. Zij kunnen al veel zelf. Ik ben daar blij mee. Want het was wel eens te zwaar. Dingen doen die je leuk vindt, waar je gelukkig van wordt. Dat moest ik leren, want natuurlijk ben ik zelf ook een Assepoester geweest.
Het werk en de mensen met wie ik werk, geven mij dat geluk. En dat geluk komt steeds makkelijker naar me toe.

  • Pitchen

    Hoe maak ik een effectieve pitch? Je krijgt praktische handvatten en je leert technieken uit de reclame en marketing om een krachtige pitch neer te zetten. Daarnaast oefenen we met klassieke retoricatrucs en moderne presentatietechnieken.

  • Onderhandelen

    Onderhandelen? Hoe doe je dat? Pauline geeft je een sterke basis voor elke onderhandeling. “Actief en zeer vasthoudend zoeken naar oplossingen die voor zoveel mogelijk partijen zo gunstig mogelijk zijn”.

  • Zelfvertrouwen Coaching

    Een op een gesprekken om jezelf een boost te geven en het zelfvertrouwen te herpakken.