Yolanthe Becker

Na de bibliotheek- en documentatie academie in Amsterdam, heb ik geschiedenis gestudeerd in Utrecht. Vervolgens heb ik opleidingen gevolgd op het gebied van marketing en communicatie. Mijn werkervaring heb ik opgedaan in het bedrijfsleven als accountmanager bij een aantal marketing- en communicatiebureaus. In 2007 heb ik de studie Algemene Cultuurwetenschappen afgerond aan de Open Universiteit. Daarna heb ik mij verdiept in studiekeuzeproblematiek en coaching en volg ik nog steeds cursussen en workshops op dit gebied. Recent heb ik de praktijkleergang “Coaching vanuit een positief psychologisch perspectief afgerond”.
Bij veel scholieren en studenten zie ik hoe moeilijk het is om zo goed mogelijk een studie te kiezen: “Wat vind je nu echt leuk, welke studie past bij jou en waar vind je die studie?” Om hen hierbij te helpen begeleid ik eindexamenleerlingen en gestrande studenten bij hun keuzeproces. Dit doe ik op een individuele manier, gebaseerd op maatwerk.
Om volwassenen, die een andere richting in willen slaan of die na een periode van niet werken weer willen instappen in het arbeidsproces, te helpen bij het vinden van de juiste opleiding of opfriscursus, lijkt mij een mooie uitdaging. Graag zou ik daar mijn expertise voor willen inzetten.