In de (be)spreekkamer: Leven in de brouwerij

Re-Job Re-JobRe-Job Circle

In de (be)spreekkamer
vertellen vrouwen mij hun verhaal. Hoe het kwam, hoe ze het zien en hoe ze het willen. Zoveel herkenbaarheid in wat ze vertellen, dat ik het graag met je deel. Re-job’er ben je of je bent het niet. Wat herken jij?
Leven in de brouwerij
De sleur bekruipt me!’, zegt Anne. Hester zit met haar vriendin Anne bij het museum. Ze lunchen samen op het terras. ‘Ik denk tegenwoordig na over welk gewicht ik aan mijn elleboog hang. Ik stop mijn energie in 1001 dingen voor anderen. Ik wil weer aan het werk. En ik ga het doen ook.’ Hester schiet rechtop in haar stoel. Daadkrachtig verwoordt Anne wat Hester al tijden denkt. In de auto terug naar huis voelt zij dat de woorden van Anne ambitie in haar losmaken.

‘Ik kan natuurlijk wachten tot er iets op me afkomt, maar ik kan ook iets gaan doen,’ denkt Hester terwijl ze haar nieuwe sportkleren aantrekt. Drie keer in de week gaat ze naar de sportschool. Vandaag vraagt Hester zich af: ‘Waar stop ik mijn energie in? Hoelang wil ik hier mee doorgaan? Er is toch meer dan Body Pump? Mooie dingen maken! Dat is wat ik wil.’

Na het douchen loopt Hester met nat haar de sportschool uit. Ze moet zich haasten om met een van haar kinderen naar de tandarts te gaan. Hartstikke druk heeft ze het met alles voor iedereen regelen. De sportschool en zo’n museumbezoek met Anne zijn haar escapes.

In de wachtkamer van de tandarts neemt Hester een besluit. ‘Ik wil weer aan het werk. Werk dat me energie geeft!’ Ooit was ze tv-producent van televisieprogramma’s met hoge kijkcijfers. Met dat werk stopte ze toen de kinderen kwamen. Tijdens de lagereschooltijd fleurde ze bejaardenhuizen op met producties van kindervoorstellingen. Het bracht geen stuiver op. Wat ze belangrijk vond, was dat ze energie en leven in de brouwerij produceerde.

‘Maar nu? Hoge kijkcijfers, ouderen, kunst, cultuur? Of een combinatie ervan? Hoe krijg ik het scherp?’ Met deze vragen komt Hester in mijn spreekkamer. We brengen focus aan en dan blijkt dat Hester prima kan bedenken wat ze gaat doen. Inmiddels is ze Hoofd Productie bij een reclamefilmproducent.

Voel jij ook weer ambitie en heb je focus nodig? Bel me.

Liefs,
Eleonore