Eleonore 

Wie is Eleonore Schins:

Moeder van 4 kinderen, independent (i.p.v. gescheiden), herintreder!

Personeel en Organisatie gestudeerd in Eindhoven en door mijn stage bij Shell in Rotterdam gaan wonen. Na mijn studie begonnen bij Randstad Uitzendbureau, Randstad Opleidingscentrum, daarna gewerkt als accountmanager bij de De Twaalf Provinciën Arbodienst. En toen stopte mijn carrière….

Mijn toenmalige man werd uitgezonden naar New York. New York was ook voor mij een uitdaging. Super stad waar altijd wat te ontdekken valt.

Mijn oudste dochter Merel is daar geboren. Vervolgens weer terug naar Rotterdam, waar zoon Tristan werd geboren. Eigenlijk hebben we Nederland even aangestipt en zijn vervolgens verhuisd naar Londen. Waar zoon Pepijn en dochter Roos ter wereld kwamen.

Werken kwam in die tijd niet in mij op. Vier kinderen in vijf jaar! Ik had mijn handen vol. En niet alleen aan de kinderen, maar verhuizen naar een “vreemd” land heeft veel organisatie nodig. En niet alleen de verhuizing, want daarna begint het pas; Je moet alles opnieuw uitvinden. Denk aan scholen, huisarts, maar ook een nieuw sociaal leven opbouwen. Do’s and do not’s leren kennen van een andere cultuur.

Wanneer je in Nederland nieuwe mensen leert kennen, heb je al snel een sociaal kader. In een andere cultuur niet. Aan de ene kant heel bevrijdend en open minded, want soms brengt een sociaal kader ook veel aannames met zich mee.

Na zeven jaar met plezier in Londen te hebben gewoond, terug naar Nederland. En hoewel het je roots zijn, begin je toch weer opnieuw met uitvinden. Want dingen ontwikkelen en veranderen snel.

Nu als “independent”, kinderen allemaal in de puberteit en semi-volwassen, krijg ik ook een andere rol. De fysieke zorgtaken zijn nu veranderd naar sturing geven, afbakenen en zelfstandigheid leren.

Oeps tijd over…. Maar ook weer zin hebben om een nieuwe uitdaging aan te gaan. En wat blijkt: de uitdaging is een echte uitdaging!!!

Wat wil ik, wat kan ik? Wat maakt mij completer? Allemaal vragen. Om toch orde te krijgen in de enorme hutspot van vraagtekens heb ik een coach gevonden. Orde in de chaos gebracht door middel van testen, gesprekken met de coach, bewust worden welke richting je op wilt.

Aha stap 2 is gezet, appeltje eitje. Nu de baan! Maar enorm gat in mijn CV ten aanzien werkervaring en ook nog de veertig gepasseerd. Uitzendbureaus zijn tegenwoordig virtueel. Vaak staat er linksboven in de hoek een foto van een mevrouw die je welkom heet en tips geeft. Eigenlijk wil je een gesprek aangaan met de foto van de intercedente. Maar helaas zegt ze niks terug.

Opeens dacht ik… Ik ben vast niet de enige en waarschijnlijk lopen we allemaal tegen hetzelfde aan.

Hoe blijf je enthousiast en gemotiveerd? Re-Job!! Onmiddellijk dacht ik aan Mirjam en heb haar meteen gebeld.