In de (be)spreekkamer : Verhuisdoos

Re-Job Re-JobRe-Job Circle

In de (be)spreekkamer
vertellen vrouwen mij hun verhaal. Hoe het kwam, hoe ze het zien en hoe ze het willen. Zoveel herkenbaarheid in wat ze vertellen, dat ik het graag met je deel. Re-job’er ben je of je bent het niet. Wat herken jij?

Verhuisdoos

Hoe bouw ik mijn leven weer op?’ Claudia pakt de laatste verhuisdoos uit. Ze is net terug uit Londen met haar gezin. De kinderen gaan naar school. Vincent is begonnen aan zijn nieuwe baan. ‘Toen ik 12 jaar geleden vertrok uit Nederland was ik accountmanager bij een retailer. Ik wil weer aan het werk in plaats van voor de zoveelste keer dozen in of uit te pakken!’

Claudia is het expatbestaan zat. ‘Afscheid nemen van een bestaan dat net op rolletjes loopt. Voor de zoveelste keer opnieuw bouwen aan happy kids, happy mom, happy family? En als dat zover is, moeten we weer weg! Alles voor de carrière van de man waar ik ooit in mijn studententijd heel erg verliefd op werd. Nog steeds een leuke man trouwens. Maar samen is wel anders geworden dan ik dacht.

Na onze huwelijksdag gingen we samen iets opbouwen. In het begin werkten we beiden even hard en bouwden we allebei een carrière op. Lang leve de gelijkwaardigheid. Ja, zo hadden we het bedacht. Onze eerste dochter werd geboren en het geluk kon niet op. Ook het verzorgen en opvoeden deden we SAMEN.

Totdat Vincent werd gevraagd een positie in Hamburg te vervullen. Voor 3 jaar. Eindeloos hebben we hier over gepraat, want dit had nog al een weerslag op mijn loopbaan. We spraken af dat we voor 3 jaar naar het buitenland zouden gaan. Wij wilden dolgraag een tweede kind en daar waren deze 3 jaar bij uitstek geschikt voor. Terug in Nederland zouden we het weer samen doen. Allebei een baan, samen de kinderen.

Tja, en na Hamburg kwam Helsinki en na Helsinki kwam Londen. Ik ben moeder van 3 fantastische dochters en als gezin zijn we vele jaren verder. Nu weer terug in Nederland is het mijn beurt!!! Ik wil weer een baan.’, denkt Claudia.

En jij denkt er net zo over. Hoe krijg je die baan zo snel mogelijk? Dat hoef je niet alleen te doen. Samen zoeken, nee, samen vinden wij die baan. Het vinden van die baan is dichterbij dan je denkt. Want wij willen dat ook, dat jij zo snel mogelijk die baan hebt. Begin bij het begin en doe het samen met Re-job. Waarom alleen zoeken als samen vinden veel leuker en makkelijker is. Bel me!

Liefs,
Eleonore