Mirjam Albada Jelgersma

Re-Job Re-JobRe-Job Circle

Herkenbaarheid gezocht

Grote kans dat je op zoek bent naar meer invulling in je leven, dat je niet goed weet wat voor werk je zou willen of kunnen doen, of het kan zijn dat je al enige tijd bezig bent met solliciteren maar dat het niet lukt. Je kunt ervoor kiezen om de dagen te laten verstrijken en je telkens mee te laten nemen in de gekte van de dag, te denken “ik kan niet anders” of “wel lekker makkelijk zo”. Of je kiest voor meer betekenis in het leven (noem het zingeving) en je gaat onderzoeken waar je drijfveren en talenten liggen! Door in het diepe te duiken, risico’s te nemen en kansen te pakken. Je kunt dan gaan stralen en je kunt vleugels krijgen. Je komt vanzelf in die lekkere flow. En flow maakt gelukkig.

Werkende vriendinnen zeiden mij keer op keer dat het goed voor me zou zijn om iets voor mezelf te hebben, te doen. Toch bleef ik een aantal jaren heel bewust thuis bij mijn gezin. Ik had de luxe om de natuur te ontdekken, een hond te nemen, te sporten, te schilderen en te tekenen en veel bij mijn 3 kinderen te zijn. Ik maakte tijd voor mezelf. Maar er broeide altijd een drive om ergens volledig voor te willen gaan, alleen wist ik niet waarvoor.

Toen kwam Re-Job op mijn pad. De missie om meer vrouwen aan het werk te helpen vind ik helemaal passen in deze tijdgeest [1]. Steeds meer vrouwen vinden hun weg naar de arbeidsmarkt, alhoewel sommigen echt een steuntje (of duwtje) in de rug kunnen gebruiken.

Met eigen ogen zie ik hoe er razendsnel een analyse wordt gemaakt tijdens de intake. Wat nodig is om te floreren en gepassioneerd, zonder enige bescheidenheid, de arbeidsmarkt op te gaan wordt uiteengezet in een passend advies. Met een netwerk van coaches gaan de vrouwen individueel of in workshops met anderen (o.a. LinkedIn, Jobpitchen, CV & Solliciteren, Drijfveren) zowel praktisch als duurzaam aan de slag.

Naast het faciliteren van deze vrouwen bij het vinden van antwoorden op vragen als ‘waar ben ik goed in, hoe laat ik dat zien en wat heb ik hiervoor nodig’ helpen wij organisaties die hun diversiteitsbeleid beter vorm willen geven. Wij geloven er heilig in dat door het selecteren van vrouwelijke medewerkers die in het midden van hun leven staan, met de juiste persoonlijkheid en de juiste drijfveren, organisaties er over enkele jaren nog veel aan zullen hebben.

Mijn rol bij Re-Job is om vrouwen die in het midden van hun leven staan te bereiken en ze uit te dagen om na te denken over wat het leven nóg bijzonderder maakt en wat hun bijdrage is, of zal worden, om dit te bewerkstelligen.

“Inspiratie bestaat, maar zij kan ons pas vinden als we werken” (Pablo Picasso)

Mirjam Albada Jelgersma
mirjamaj@re-job.nl
06-10571312
LinkedIn

[1] Het aantal werkende vrouwen tussen de 15 en 64 jaar verdubbelde ruimschoots tussen 1947 en 2004: van 23 naar 59 procent. Dat is vrijwel uitsluitend toe te schrijven aan het veranderende arbeids-marktgedrag van gehuwde vrouwen. Het percentage werkende vrouwen tussen 40 en 64 jaar nam de afgelopen jaren verder toe: meer dan de helft van de vrouwen boven de 45 werkt nu, een mijlpaal die onlangs werd bereikt, zo blijkt uit nieuwe CBS-cijfers. Het huidige aantal werkende vrouwen neemt sneller toe dan het aantal werkende mannen. In de afgelopen drie maanden bedroeg de stijging bij vrouwen gemiddeld 11.000 per maand. Het aantal werkzame mannen steeg met gemiddeld 4000 per maand.
(Bron: Trouw 13 mei 2017)