Wie is Mirjam Vis:

Trotse moeder van 3 kinderen, blije bazin van twee labradors en happily married met een leuke man. Part timer, met horizontale carrière lijn.

Geboren en getogen in Friesland, opgegroeid met water en ijs. Een blauwe maandag Spaans gestudeerd in Groningen en daarna met veel plezier de opleiding tot Internationaal Management Assistent bij Schoevers gevolgd, aangevuld met de nodige certificaten. De liefde van mijn leven ontmoet en bij hem ingetrokken in Amsterdam. Al snel vonden wij als noorderlingen Amsterdam wel heel druk en zijn we vertrokken naar Laren.

Begonnen als seizoen stewardess bij Martinair om vervolgens als managementassistent aan de slag te gaan. Op mijn 24ste moeder geworden en part time gaan werken. Daarna nog 2 kinderen op de wereld gezet en ondertussen ervaring opgedaan bij Publex, Forum Management Studiecentrum, Van Duijnen, Orbit Management en Consultancy, Art Producties, Roses of Antwerp en MOOBV. Een 22-jarige loopbaan als Assistant Manager en Office Manager opgebouwd. Omdat onze kinderen gingen studeren en onafhankelijker werden, wilde ik mijn carrière een leuke wending geven, werken voor een bedrijf die mij meer uitdaging en toekomstmogelijkheden kan geven. Zodra je de 40 bent gepasseerd blijkt dat een nieuwe start maken niet eenvoudig is.

Helaas lukt het dus niet erg met een carrière als je 2,5 a 3 dagen in de week werkt. Daarom heb ik een jaar geleden het heft in eigen hand genomen en mijn eigen bureau: Mirjam Organiseert opgericht.

Inmiddels leuke opdrachten gedaan en word ik gevraagd voor interessante projecten en netwerken. Zo blij mee! En dan belt Eleonore met een geweldig idee…Re-Job Congres.

Ze had meteen mijn aandacht. Natuurlijk gaan we dit samen doen! Waarom wordt het opvoeden van kinderen gezien als een gat in je CV? Als je er iemand voor inhuurt is het werk! Als je zelf thuis de scepter zwaait, word je gezien als geldverslindend (je hebt gestudeerd op kosten van de gemeenschap)en niet ambitieus. Volgens mij is het juist heel ambitieus als je zelf het risico neemt om je carrière ‘on hold’ te zetten en te zorgen dat de kinderen uitgroeien tot fijne mensen. En dan als alles thuis op rolletjes loopt, jouw verdienste, krijg je zin in een nieuw uitdaging, een betaalde baan!