Ontwikkeladvies

Re-Job Re-JobBlogs&News, Van Re-Job

Ontwikkeladvies – regeling ‘Nederland leert door’

Het ontwikkeladvies is het loopbaanadvies dat jou helpt om je carrière een boost te geven, je loopbaan weer op te starten of om je huidige baan toekomstbestendig te maken. De regeling loopt via je loopbaancoach bij Re-Job.

Je hoeft dus niets zelf te doen.

We vragen je natuurlijk wel om je voor 100% te focussen op jezelf, je talent en jouw mogelijkheden. Het gehele proces van loopbaanbegeleiding is kosteloos. Wij helpen je hier graag bij. De overheid heeft voor ‘NL leert door’- regeling een subsidie beschikbaar gesteld. De overheid wil stimuleren dat mensen hun positie op de arbeidsmarkt versterken. Om jouw positie op de arbeidsmarkt te versterken is het belangrijk om je te oriënteren op alle mogelijkheden, met gericht loopbaanadvies. Iedereen van 18 jaar tot de pensioengerechtigde leeftijd komt hiervoor in aanmerking. Het maakt niet uit of je op dit moment werknemer, werkloos, zzp-er of zelfstandig ondernemer bent.

Minister Koolmees: “Wij willen dat iedereen zich blijft ontwikkelen tijdens zijn of haar werkende leven. Dat moet vanzelfsprekend worden.  Want leren en ontwikkelen is heel hard nodig om mensen goed inzetbaar te houden op de arbeidsmarkt.

En om ervoor te zorgen dat mensen hun werk leuk blijven vinden.”

Via het programma NL Leert Door kunnen mensen kosteloos een ontwikkeladvies aanvragen of online scholing volgen. Deze winter gaan de eerste scholingstrajecten van start. Nieuw is dat het loket voor de ontwikkeladviezen eerder wordt geopend. Vanaf 1 december kunnen werknemers, zelfstandigen en werkzoekenden weer kosteloos een ontwikkeladvies volgen bij een loopbaanadviseur. Er zijn in totaal 50.000 adviestrajecten beschikbaar. 

Het ontwikkeladvies bestaat uit een test, ons unieke 5 stappenplan – de Re-Job Circle en een arbeidsmarktscan.

STAP 1 TAKE OFF

Wat is je talent! Kun jij je talent benoemen? Waar krijg jij energie van? Wat jij doet, is voor jou zo vanzelfsprekend dat je je er niet van bewust bent. Juist dat wat je gemakkelijk afgaat, waar je plezier in hebt, wat je zelfvertrouwen en energie geeft, daar zitten je kracht en talenten. Tijdens de Take Off onderzoek je vragen als: ‘Waar ben ik goed in?’, ‘Waar word ik blij van?’ en ‘Waar ligt mijn interesse echt?’. Als het nodig is, maak je een aantal tests.

STAP 2 EXPLORE

Onderzoek je mogelijkheden! Nu je je bewuster bent van je talent en je kernkwaliteiten, zet je de stap Explore. Dit is opnieuw een ontdekkingstocht. Je gaat met de coaches van Re-Job aan de slag waarbij je je focust op wat er nu al in jou zit en wat van waarde is voor anderen. En waar nodig helpen we je nieuwe keuzes maken om je zo snel mogelijk op een spoor te krijgen, waarop je vooruit kunt en tot bloei komt.

STAP 3 PREPARE

Aan de slag! Gefocust op werk of ondernemerschap ga je op je doel af. Je zet de puntjes op de i. Je voegt een opleiding of cursus toe aan het bereiken van je doel. Met je doel voor ogen, maak je heldere keuzes en bouw je extra energie op. Op basis hiervan komt een actieplan tot stand. Dit plan is er op gericht dat jij straks een perfecte match bent voor jouw promotie of toekomstige baan.

STAP 4 EXPOSE

Laat zien wie je bent, wat je kunt….! Deze stap zet je op het moment dat je je wilt presenteren met je actieplan bij je huidige werkgever of als kandidaat op de arbeidsmarkt. Praktisch: Je leert jezelf presenteren in een Job Pitch, cv of op LinkedIn.

STAP 5 YOUR(E)JOB

Profiteer van je ontwikkelplan en verover je droombaan Wat telt is, is dat je duidelijk laat zien wie je bent, wat je kunt, waar je warm voor loopt en welk probleem je oplost. Je bent klaar voor de toekomst als je dat kunt overbrengen.

Meld je snel aan 👉🏼 info@re-job.nl