Pauline Hoek: Waarom Pitchtraining?

Re-Job Re-JobRe-Job Circle

Wat levert de pitchtraining je op in de Expose fase van de Re-job Circle?

De pitchtraining brengt focus aan.
Zodra je in beweging komt op weg naar iets nieuws, begint het. Denken en dromen over toekomstig werk begon al voordat je je zelfs maar aanmeldde bij Re-job. Met de eerste stappen van de Re-job Circle krijg je meer zicht op je mogelijkheden. Met de pitchtraining breng je focus aan.
De pitchtraining versnelt het vinden van werk.
Je kunt dus al veel doen, voordat je alles op orde hebt. Met nadenken, dromen en visualiseren breng je het moment dichterbij waarop het ook echt gaat gebeuren. Nog sneller gaat het als je anderen kenbaar maakt dat je aan het werk wilt. Met het uitspreken van je wensen, begint er iets te bewegen in de buitenwereld.

De pitchtraining werkt als een vergrootspiegel.
De training herinnert je eraan hoe groot je bent, want van jaren thuis zijn, word je (zelfbeeld)kleiner. Veel vrouwen zijn zelfs vergeten wat ze kunnen, wie ze zijn en hoe fijn het was om te woekeren met de talenten die je hebt. Het gevoel van zelf geld verdienen, is bij sommigen zelfs in vergetelheid geraakt. De training werkt als een spiegel. Spiegels helpen je herinneren wie je bent en wat je kunt. Je zit tussen leuke en slimme vrouwen. Vrouwen waarvan je niet snapt, dat die thuis zitten. En zelf ben je net zo.
De pitchtraining maakt het anderen makkelijker jou te helpen.
Zeggen wat je doet, voordat je het doet. Daarvoor is pitchen dus zo belangrijk. Het maakt jezelf en anderen duidelijk wat het wordt. Daarmee maak je het jezelf en anderen die jou willen helpen, dus makkelijker. Alleen zeggen dat je werk zoekt, of dat je beschikbaar bent voor een nieuwe uitdaging is al een begin. De pitchtraining leert je wat je moet zeggen om het anderen makkelijk te maken jou te helpen.
De pitchtraining versnelt het vinden van werk dat bij je past.
Het kan veel sterker dan zeggen dat je werk zoekt. De training geeft je een kickstart om serieus te verwoorden in welk werk jij je talenten en energie gaat inzetten. De training is een pittig begin. En begint met te gaan staan voor wie je bent en de talenten die je hebt. Hoe duidelijker je kunt overbrengen wat je zoekt, hoe beter anderen met je meedenken. De pitchtraining geeft dat vinden van nieuwe werk een extra stimulans, waarmee je het uitkomen van je wens versnelt.