Re-Job Blog Mirjam

Re-Job Re-JobBlogs&News

VRIJHEID Vrijheid….

Vandaag is het bevrijdingsdag. Deze dag staat in het teken van het einde van de tweede wereldoorlog.

Vrijheid is er op allerlei gebieden. In de vorm van bevrijding, maar ook in de vorm van vrijheid om het leven in te richten en eigen keuzes te maken. Vrijheid na een negatieve ervaring en vrijheid die voortkomt uit positieve ervaringen.

Ik zou het graag willen hebben over positieve vrijheid.

Vrijheid is een groot goed waar hard voor gestreden is. Vrijheid van keuze, van meningsuiting, van wonen, van werken, vrijheid op een heleboel vlakken…..

Lastig vind ik dat. Vrijheid betekent ook keuzes maken.

Het maken van keuzes is niet altijd mijn beste eigenschap. Ik vind gewoon teveel dingen leuk om te doen. Het is natuurlijk ook heel fijn om overal een mening over te mogen hebben, maar iedereen zegt iets anders en als ik niet de juiste feiten ken, dan onthoud ik me van een mening. Harmonie is echt mijn ding. Dus houd ik thuis alle ballen in de lucht en als het even kan ook nog voor een werkgever. Pffff……

Ik ben gezegend met een hele leuke vent. Kijk, 22 jaar geleden kon ik blijkbaar nog heel goed keuzes maken, maar tegenwoordig gaat me dat een stuk lastiger af. Inmiddels hebben we het ook financieel goed voor elkaar en mag ik van manlief eigenlijk doen wat ik wil (als het huis, kinders en honden maar op orde zijn…dit zegt hij niet, maar denkt hij waarschijnlijk wel, denk ik ); werken, studeren, schilderen, feestjes organiseren, kinderen verhuizen, tennissen – dit kan ik allemaal – en vind ik ook allemaal leuk….. Dus doe ik de ene dag dit en de andere dag dat. Hier word ik dan helemaal tureluurs van. Er is nooit iets af en ik verlies het overzicht.

Ik moet keuzes maken, FOCUSSEN, daar wordt mijn leven een stuk duidelijker van. Dat geeft vrijheid en ook niet onbelangrijk vrije tijd, waarin ik dan weer kan schilderen en tennissen 😉

Een aantal maanden geleden heb ik mijn FOCUS gevonden: Re-Job. Als iets er echt toedoet is het blijkbaar niet zo moeilijk om te focussen. Re-Job geeft mij de vrijheid om me te ontplooien en gaat jou de wegwijzen om in alle vrijheid JOUW FOCUS te vinden.