Renske voor Re-job

Re-Job Re-JobBlogs&News

Renske voor Re-job
Goed. Here we go.
Ik begin met LinkedIn. Goede foto erop. Niet te casual, niet te zakelijk. Mijn CV bijwerken en plaatsen. Jeeezzz… ‘t is best veel werk. En wat moet ik nu bij functie omschrijving zetten? Ben ik tekstschrijver? Journalist? Blogger? Psycholoog? Of allemaal? Lastig, lastig.
Uiteindelijk heb ik allies ingevuld en kan ik connecties gaan maken. Best eng in het begin. Zitten die mensen wel op mij te wachten? Maar ik kan toch moeilijk bij die zes connecties (verloofde, zus en vier vriendinnen) blijven. Dat staat ook zo zielig.
Ik begin met collega’s en werkgevers van vroeger. Dat gaat goed. En ze accepteren mijn verzoek ook nog. Waarom niet ook nog wat hoofdredacteuren en chef redacties van bladen, waar ik wel voor zou willen schrijven? Je weet maar nooit. En ook hier word ik geaccepteerd! Heerlijk om boven die eerste 100 uit te komen. Now we’re going places…
Goed, het is tijd voor Facebook. Ik wil echt graag dat mensen de blogs gaan lezen op mijn nieuwe site (littledailydisasters.com). Oplossing: zoveel mogelijk vrienden maken en dan allemaal mee naar de website nemen.
Eerst maar weer een foto. Net als bij LinkedIn, wordt ook bij Facebook om veel informatie gevraagd. Maar ik besluit alleen het hoogst noodzakelijke in te vullen. That is: mijn naam. En verder helemaal niets!
Via google vind ik grappige plaatjes die mooi bij de verschillende blogs passen. Ik zet de afbeeldingen op Facebook en tik het adres van mijn site erbij.
En nu vrienden zoeken. Met beste en minder beste vrienden en wat vage kennissen, kom ik al snel op zo’n 150 vriendschappen. Maar hoe nu verder?
Volg ook de dagelijkse disasters van Ella Ebeling op littledailydisasters.com
E-mail: renskekaldewaij@me.com