Renske voor Re-Job

Re-Job Re-JobBlogs&News, Re-Job Circle

Renske voor Re-job

Op LinkedIn plaats ik een bericht over mijn nieuwe site. Zo weten mijn huidige connecties waar ik mee bezig ben. Ik lees wat andere mensen meemaken in hun werk, geef aan als ik het interessant vind. Verder kan ik er nog niet bijster veel mee.
Wat wel handig is: de mogelijkheid mensen uit mijn vakgebied een berichtje te sturen.
Alle bladenmakers, hoofdredacteuren en chefs redactie zitten tegenwoordig overal en nergens. Er zijn niet veel tijdschriften meer met een eigen kantoorruimte. Het is flex en freelance. En aangezien er de laatste tijd nogal gereorganiseerd is in de bladenwereld, kloppen de meeste emailadressen en telefoonnummers ook niet meer. Nu kan ik iedereen toch bereiken als ik een interessant idee voor een artikel, dan wel interview heb. Ideaal!
Maar mijn website is nu even prioriteit nummer 1. Ik wil meer mensen. Maar hoe? Ik besluit nog meer vrienden op Facebook te maken. Meer vrienden, meer likes. Toch? Ik bevriend iedereen die ik maar vagelijk ken en daar ook nog eens de vrienden van. En zo heb ik ineens meer dan 1.000 vrienden. Joehoe! Toch wordt er nog niet veel gereageerd op mijn Little-daily-disaster posts. Hmmmm…
Een vriendin tipt af en toe wat persoonlijke berichtjes toe te voegen. Mensen willen ook wat van mij zien. Oh…
Goed een selfie dan. En ja verdomt, het werkt. Ik kom er nu helemaal in en plaats ook mijn eerste filmpje. Voor een opdracht heb ik een aantal vrouwen nodig. Vroeger was dat een lange zoektocht geworden. Nu plaats ik een berichtje op Facebook en de geïnteresseerden stromen binnen! Helemaal leuk!
Niet zo leuk: ik krijg steeds minder vrouwelijke en steeds meer mannelijke vriendsschapsverzoeken. Niet echt mijn doelgroep… En waarom word ik gepord en krijg ik allerlei messengerverzoekjes (sommige erg vleiend, andere ronduit creepy…).
Iedereen maar weer ontvrienden dan?

Volg ook de dagelijkse disasters van Ella Ebeling oplittledailydisasters.com
E-mail: renskekaldewaij@me.com