Renske voor Re-job

Re-Job Re-JobBlogs&News

Mijn naam is Renske Kaldewaij. Ik ben journalist en psycholoog, 38 jaar oud, zeven (!) jaar verloofd en moeder van drie kinderen.
Na Hollywood, Amsterdam en Londen ben ik uiteindelijk in Hilversum neergestreken. Het toppunt van suburbia, maar… loving it!
Kinderen zitten nu (eindelijk) allemaal op school, dus tijd me terug te storten op de arbeidsmarkt. Uitgevend Nederland, here I come…
Ik leg mijn papiertje met interessante-artikel-ideeën voor me op tafel en sla aan het bellen. Mmm… de meeste tijdschriften, waar ik zeven jaar geleden nog regelmatig voor schreef, zijn zo’n beetje allemaal failliet gegaan tijdens mijn afwezigheid. De bladen die er nog wel zijn, geven opvallend weinig response. What’s happened?! Ik ben maar een paar jaar weg geweest en ik kom gewoon nergens meer binnen!
Tekstschrijven voor bedrijven proberen dan. Ik reageer op tientallen opdrachten (samen met honderden anderen) en word uitgenodigd voor één (!) gesprek. Goed, dit loopt duidelijk geen storm.
Om toch iets te doen te hebben bouw ik een site (lees, koop ik het simpelste template) en start ik een dagelijkse blog. Heb ik in ieder geval iets te schrijven. Als nu ook nog iemand het zou lezen…
Jarenlang heb ik me verzet tegen de sociale media. Voor mij geen vrienden op Facebook, geen zakelijke netwerken op LinkedIn. Als ik iemand wil spreken, pak ik mijn mobiel. Als ik een opdracht wil mail ik ideeën en CV. Maar dat werkt dus (heel erg) duidelijk niet meer. Ik moet de sprong wagen. Ik ga me registreren bij LinkedIn. Én Facebook!