Wie is Eleonore Schins:

Moeder van 4 kinderen, independent (i.p.v. gescheiden), herintreder!

Personeel en Organisatie gestudeerd in Eindhoven en door mijn stage bij Shell in Rotterdam gaan wonen. Na mijn studie begonnen bij Randstad Uitzendbureau, Randstad Opleidingscentrum, daarna gewerkt als accountmanager bij de De Twaalf Provinciën Arbodienst. En toen stopte mijn carrière….

Mijn toenmalige man werd uitgezonden naar New York. New York was ook voor mij een uitdaging. Super stad waar altijd wat te ontdekken valt.

Mijn oudste dochter Merel is daar geboren. Vervolgens weer terug naar Rotterdam, waar zoon Tristan werd geboren. Eigenlijk hebben we Nederland even aangestipt en zijn vervolgens verhuisd naar Londen. Waar zoon Pepijn en dochter Roos ter wereld kwamen.

Werken kwam in die tijd niet in mij op. Vier kinderen in vijf jaar! Ik had mijn handen vol. En niet alleen aan de kinderen, maar verhuizen naar een “vreemd” land heeft veel organisatie nodig. En niet alleen de verhuizing, want daarna begint het pas; Je moet alles opnieuw uitvinden. Denk aan scholen, huisarts, maar ook een nieuw sociaal leven opbouwen. Do’s and do not’s leren kennen van een andere cultuur.

Wanneer je in Nederland nieuwe mensen leert kennen, heb je al snel een sociaal kader. In een andere cultuur niet. Aan de ene kant heel bevrijdend en open minded, want soms brengt een sociaal kader ook veel aannames met zich mee.

Na zeven jaar met plezier in Londen te hebben gewoond, terug naar Nederland. En hoewel het je roots zijn, begin je toch weer opnieuw met uitvinden. Want dingen ontwikkelen en veranderen snel.

Nu als “independent”, kinderen allemaal in de puberteit en semi-volwassen, krijg ik ook een andere rol. De fysieke zorgtaken zijn nu veranderd naar sturing geven, afbakenen en zelfstandigheid leren.

Oeps tijd over…. Maar ook weer zin hebben om een nieuwe uitdaging aan te gaan. En wat blijkt: de uitdaging is een echte uitdaging!!!

Wat wil ik, wat kan ik? Wat maakt mij completer? Allemaal vragen. Om toch orde te krijgen in de enorme hutspot van vraagtekens heb ik een coach gevonden. Orde in de chaos gebracht door middel van testen, gesprekken met de coach, bewust worden welke richting je op wilt.

Aha stap 2 is gezet, appeltje eitje. Nu de baan! Maar enorm gat in mijn CV ten aanzien werkervaring en ook nog de veertig gepasseerd. Uitzendbureaus zijn tegenwoordig virtueel. Vaak staat er linksboven in de hoek een foto van een mevrouw die je welkom heet en tips geeft. Eigenlijk wil je een gesprek aangaan met de foto van de intercedente. Maar helaas zegt ze niks terug.

Opeens dacht ik… Ik ben vast niet de enige en waarschijnlijk lopen we allemaal tegen hetzelfde aan.

Hoe blijf je enthousiast en gemotiveerd? Re-Job!! Onmiddellijk dacht ik aan Mirjam en heb haar meteen gebeld.

Wie is Mirjam Vis:

Trotse moeder van 3 kinderen, blije bazin van twee labradors en happily married met een leuke man. Part timer, met horizontale carrière lijn.

Geboren en getogen in Friesland, opgegroeid met water en ijs. Een blauwe maandag Spaans gestudeerd in Groningen en daarna met veel plezier de opleiding tot Internationaal Management Assistent bij Schoevers gevolgd, aangevuld met de nodige certificaten. De liefde van mijn leven ontmoet en bij hem ingetrokken in Amsterdam. Al snel vonden wij als noorderlingen Amsterdam wel heel druk en zijn we vertrokken naar Laren.

Begonnen als seizoen stewardess bij Martinair om vervolgens als managementassistent aan de slag te gaan. Op mijn 24ste moeder geworden en part time gaan werken. Daarna nog 2 kinderen op de wereld gezet en ondertussen ervaring opgedaan bij Publex, Forum Management Studiecentrum, Van Duijnen, Orbit Management en Consultancy, Art Producties, Roses of Antwerp en MOOBV. Een 22-jarige loopbaan als Assistant Manager en Office Manager opgebouwd. Omdat onze kinderen gingen studeren en onafhankelijker werden, wilde ik mijn carrière een leuke wending geven, werken voor een bedrijf die mij meer uitdaging en toekomstmogelijkheden kan geven. Zodra je de 40 bent gepasseerd blijkt dat een nieuwe start maken niet eenvoudig is.

Helaas lukt het dus niet erg met een carrière als je 2,5 a 3 dagen in de week werkt. Daarom heb ik een jaar geleden het heft in eigen hand genomen en mijn eigen bureau: Mirjam Organiseert opgericht.

Inmiddels leuke opdrachten gedaan en word ik gevraagd voor interessante projecten en netwerken. Zo blij mee! En dan belt Eleonore met een geweldig idee…Re-Job Congres.

Ze had meteen mijn aandacht. Natuurlijk gaan we dit samen doen! Waarom wordt het opvoeden van kinderen gezien als een gat in je CV? Als je er iemand voor inhuurt is het werk! Als je zelf thuis de scepter zwaait, word je gezien als geldverslindend (je hebt gestudeerd op kosten van de gemeenschap)en niet ambitieus. Volgens mij is het juist heel ambitieus als je zelf het risico neemt om je carrière ‘on hold’ te zetten en te zorgen dat de kinderen uitgroeien tot fijne mensen. En dan als alles thuis op rolletjes loopt, jouw verdienste, krijg je zin in een nieuw uitdaging, een betaalde baan!

Wie is Mirjam Albada Jelgersma:

Herkenbaarheid gezocht
Grote kans dat je op zoek bent naar meer invulling in je leven, dat je niet goed weet wat voor werk je zou willen of kunnen doen, of het kan zijn dat je al enige tijd bezig bent met solliciteren maar dat het niet lukt. Je kunt ervoor kiezen om de dagen te laten verstrijken en je telkens mee te laten nemen in de gekte van de dag, te denken “ik kan niet anders” of “wel lekker makkelijk zo”. Of je kiest voor meer betekenis in het leven (noem het zingeving) en je gaat onderzoeken waar je drijfveren en talenten liggen! Door in het diepe te duiken, risico’s te nemen en kansen te pakken. Je kunt dan gaan stralen en je kunt vleugels krijgen. Je komt vanzelf in die lekkere flow. En flow maakt gelukkig.

Werkende vriendinnen zeiden mij keer op keer dat het goed voor me zou zijn om iets voor mezelf te hebben, te doen. Toch bleef ik een aantal jaren heel bewust thuis bij mijn gezin. Ik had de luxe om de natuur te ontdekken, een hond te nemen, te sporten, te schilderen en te tekenen en veel bij mijn 3 kinderen te zijn. Ik maakte tijd voor mezelf. Maar er broeide altijd een drive om ergens volledig voor te willen gaan, alleen wist ik niet waarvoor.

Toen kwam Re-Job op mijn pad. De missie om meer vrouwen aan het werk te helpen vind ik helemaal passen in deze tijdgeest [1]. Steeds meer vrouwen vinden hun weg naar de arbeidsmarkt, alhoewel sommigen echt een steuntje (of duwtje) in de rug kunnen gebruiken.

Met eigen ogen zie ik hoe er razendsnel een analyse wordt gemaakt tijdens de intake. Wat nodig is om te floreren en gepassioneerd, zonder enige bescheidenheid, de arbeidsmarkt op te gaan wordt uiteengezet in een passend advies. Met een netwerk van coaches gaan de vrouwen individueel of in workshops met anderen (o.a. LinkedIn, Jobpitchen, CV & Solliciteren, Drijfveren) zowel praktisch als duurzaam aan de slag.

Naast het faciliteren van deze vrouwen bij het vinden van antwoorden op vragen als ‘waar ben ik goed in, hoe laat ik dat zien en wat heb ik hiervoor nodig’ helpen wij organisaties die hun diversiteitsbeleid beter vorm willen geven. Wij geloven er heilig in dat door het selecteren van vrouwelijke medewerkers die in het midden van hun leven staan, met de juiste persoonlijkheid en de juiste drijfveren, organisaties er over enkele jaren nog veel aan zullen hebben.

Mijn rol bij Re-Job is om vrouwen die in het midden van hun leven staan te bereiken en ze uit te dagen om na te denken over wat het leven nóg bijzonderder maakt en wat hun bijdrage is, of zal worden, om dit te bewerkstelligen.

“Inspiratie bestaat, maar zij kan ons pas vinden als we werken” (Pablo Picasso)

Mirjam Albada Jelgersma
mirjamaj@re-job.nl
06-10571312
LinkedIn

[1] Het aantal werkende vrouwen tussen de 15 en 64 jaar verdubbelde ruimschoots tussen 1947 en 2004: van 23 naar 59 procent. Dat is vrijwel uitsluitend toe te schrijven aan het veranderende arbeids-marktgedrag van gehuwde vrouwen. Het percentage werkende vrouwen tussen 40 en 64 jaar nam de afgelopen jaren verder toe: meer dan de helft van de vrouwen boven de 45 werkt nu, een mijlpaal die onlangs werd bereikt, zo blijkt uit nieuwe CBS-cijfers. Het huidige aantal werkende vrouwen neemt sneller toe dan het aantal werkende mannen. In de afgelopen drie maanden bedroeg de stijging bij vrouwen gemiddeld 11.000 per maand. Het aantal werkzame mannen steeg met gemiddeld 4000 per maand. (Bron: Trouw 13 mei 2017)