Reïntegratie.... Wij noemen het liever Re-Job!

Ben jij op zoek naar een reïntegratiebureau dat samen met jouw aan de slag gaat met het vinden van een baan die bij jou past! Het Naar Werk traject is bedoeld voor mensen met een ZW-uitkering of een AG-uitkering van UWV  en beschikken over arbeidsvermogen. Varianten van AG-uitkering zijn: WGA, WIA, WAO, Wajong of WAZ. Voor ZW-uitkeringen gelden ook: flexwerkers en mensen die tijdens hun werkloosheidsperiode arbeidsongeschikt worden.  Re-Job heeft zich gespecialiseerd in het begeleiden van vrouwen naar de arbeidsmarkt. 

Jouw persoonlijke: Re-Job Circle

Stap voor stap naar een baan!

De Re-Job Circle is een stappenplan dat je doorloopt vanaf het begin van je zoektocht tot aan je nieuwe start: van Take Off tot YouReJob. De Re-Job Circle bestaat uit vier stappen: Take Off, Explore, Prepare, Expose met als eindresultaat YouReJob.

Stap voor stap kom je steeds dichter bij werk dat bij je past. Tijdens het doorlopen van het stappenplan, focus je op je talenten en wat je daarmee kunt. Dat leidt tot effectief solliciteren met uitzicht op een baan die bij je past, zelfstandig ondernemerschap of een gerichte opleiding. Niemand is hetzelfde, dus daarom maken we maatwerk van iedere Re-Job Circle.

Door middel van een INTAKE gesprek gaan we eerst kijken wat jouw persoonlijke behoefte is! Zodat iedere Re-Job Circle een maatwerk Circle is. Niemand is tenslotte hetzelfde…..

1. Take OFF

Wat is jouw talent?

Kun jij je talent benoemen? Waar krijg jij energie van? Wat jij doet, is voor jou zo vanzelfsprekend dat je je er niet van bewust bent. Juist dat wat je gemakkelijk afgaat, waar je plezier in hebt, wat je zelfvertrouwen en energie geeft, daar zitten je kracht en talenten.

Meestal benoemen we dat niet. Eerder denken we aan en praten we over waar we niet goed in zijn en wat we moeten verbeteren. We vergelijken onszelf daarbij met anderen. Vooral dat laatste is vernietigend voor ons zelfvertrouwen.

Daarom leer je tijdens de Take Off ontdekken en focussen op jouw talenten en kernkwaliteiten. Gesprekken met een  Coach maken je bewust van je talent(en) en kwaliteiten. Je focust op wie jij bent en wat jij kunt.

Tijdens de Take Off onderzoek je vragen als: ‘Waar ben ik goed in?’, ‘Waar word ik blij van?’ en ‘Waar ligt mijn interesse echt?’. Als het nodig is, maak je een aantal tests. 

Na de Take Off weet je waar je kracht ligt. Die heb je nodig om effectief te zoeken naar YouReJob.

2. Explore

Onderzoek je mogelijkheden!

Nu je je bewuster bent van je talent en je kernkwaliteiten, zet je de stap Explore. Dit is opnieuw een ont-dekkingstocht. Zo’n tocht kan een eindeloze zoektocht worden, waardoor je nooit aan de start komt.

Daarom ga je met de coaches van Re-Job aan de slag zodat je focust op wat er nu al in jou zit en van waarde is voor anderen. We zoeken zogezegd naar laaghangend fruit. En waar nodig helpen we je nieuwe keuzes maken om je zo snel mogelijk op een spoor te krijgen, waarop je vooruit kunt en tot bloei komt.

Dit is de fase waarin je het volgende in kaart brengt:

  • Wat heb je al in huis? Wat deed je aan opleidingen en cursussen? Welke werkervaring, vaardigheden en talenten heb je?
  • Op welke wijze ga je dit allemaal inzetten en waar ga je dat doen?
  • Wil je ondernemen, als zelfstandige of in loondienst aan de slag?
  • Wat heb je nodig? Waar ga je om-, her- of bijscholen of een cursus volgen?
  • Wat kan je met jouw talenten en kwaliteiten?
  • Wat wil je het liefst?
  • Hoe, waar, met wie en met wat wil jij je inzetten?

Als je antwoorden gevonden hebt, dan ben je klaar om te netwerken. Een netwerk is onmisbaar. Internet is zo’n netwerk. Internet is een onuitputtelijke bron van informatie. Zonder focus verdwaal je. Re-job helpt je om focus aan te brengen, keuzes maken en in beweging komen.

Je eigen netwerk biedt kansen. Welke oud-werkgevers of oud-collega’s kunnen je op weg helpen? Welke organisaties spreken je aan? Rondkijken in de keuken van een organisatie of een goed gesprek levert nieuwe inzichten op. Behoort een meeloopstage tot de mogelijkheden?

Wie doet werk dat jij ook zou willen en kunnen doen? Wie inspireert je? Hoe kom je met hen in contact? Bij mensen uit jouw persoonlijke netwerk vind je antwoorden over kansen, mogelijkheden, onderwerpen die je interesse hebben.

Is je netwerk verouderd of heb je schroom mensen te benaderen? Re-Job coaches geven je richting en zetten je in beweging. Onze coaches zijn specialisten op hun gebied. Jouw vraag is hun uitgangspunt.

3. PREPARE

Aan de slag!

Gefocust op werk of ondernemerschap ga je op je doel af. Je zet de puntjes op de i. Je voegt een opleiding of cursus toe aan het bereiken van je doel. Of je krijgt inspiratie van een van de Re-Job workshops. Met je doel voor ogen, maak je heldere keuzes en bouw je extra energie op.

4. Expose

Laat zien wie je bent, wat je kunt….!

Deze stap zet je op het moment dat je je wilt presenteren op de arbeidsmarkt. Je maakt een sterk basis cv en een vindbaar zoekprofiel. Een sterk basis cv verbouw je makkelijk tot een maatwerk cv voor elke baan waar je op solliciteert. We leren je de fijne kneepjes van een LinkedIn-profiel zodat je vindbaar bent voor je nieuwe werkgever. Daarnaast bereid je een krachtige Jobpitch voor, die je helpt anderen in te schakelen bij je zoektocht naar werk. Hoe je solliciteert, hangt natuurlijk samen met het soort baan dat je zoekt en waar jij je goed bij voelt. Schrijf je een brief? Of presenteer je jezelf met een “pitch filmpje”, een eigen website of een creatief moodboard. Personal branding kan zeer lucratief zijn.

Wat telt is, is dat je duidelijk laat zien wie je bent, wat je kunt, waar je warm voor loopt en welk probleem je oplost. Je bent klaar voor YouReJob als je dat kunt overbrengen.