Wat is een goede profiel foto (Photofeeler)

Re-Job Re-JobVan Re-Job

Wat is Photofeeler?

Photofeeler is een gratis tool om je profielfoto’s te testen via een anoniem publiek. Het gaat bijvoorbeeld om je cv-profielfoto of LinkedIn-foto.

Hoe werkt Photofeeler?

Je zet je profielfoto op deze website en anonieme bezoekers van deze website geven hun oordeel over jou op kenmerken zoals Sociaal, Competent en Invloedrijk.

Waar je profielfoto aan moet voldoen, dat bepalen (ook) anderen

Je kunt Googlen op: ‘Waar moet mijn LinkedIn foto aan voldoen?’ Maar beter is nog als anderen jou direct feedback geven. Dat kan dus via Photofeeler. Een aantal algemene tips waar je foto aan moet voldoen, vind je hieronder:

 

  • Kies een zakelijke achtergrond, of witte muur. Dus geen café of strand.
  • Geen foto met dubbele focus, waar zowel jij als je kat, man, kind opstaan, bijvoorbeeld. Dat werkt niet.
  • Zorg ook dat de camera even hoog is opgesteld als jij bent (maak nooit een selfie, dat zie je). Kijk dus recht in de camera.
  • Trek je outfit aan die je ook zou dragen bij een sollicitatie.
  • Kijk recht in de camera en kijk vriendelijk. Lachen mag, maar overdrijf niet.
  • Zorg voor een scherpe foto, dit lukt goed bij daglicht. Ga nabij een raam staan, maar niet te dichtbij en pas op met tegenlicht.
  • Zoom voldoende in op de foto die je plaatst, zodat mensen je kunnen ‘aankijken’.

 

In ruil voor beoordelingen op je foto, ga je actief anderen beoordelen. Je bouwt hier ‘Karma’ mee op. Dat zijn credits die je krijgt doordat je zelf ‘votes’ geeft op anderen. (Dit “voten” is een interessant proces, want waar beoordeel jij anderen op? Denk hier aan als je je eigen foto maakt.) Als je Karma op ‘High’ staat, gaan meer mensen jouw foto beoordelen, en dat wil je(!). Binnen een uur heb je beoordelingen terug. Je kunt daarop de test stoppen, en hetzelfde doen voor een alternatieve profielfoto. Je ontdekt dan snel welke foto goed werkt. Klik op deze link om naar photofeeler te gaan.